La regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, i el regidor d’Energies Renovables i Canvi Climàtic, Jordi Peris, han presentat una moció per a oposar-se a la construcció d’un magatzem de residus radioactius a la localitat de Cofrents, així com el tancament de la Central Nuclear per a 2021. Esta moció s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de Govern, l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra del Grup Popular.

La moció presentada pel Govern de la Nau i defensada per Soriano i Peris, es basa que la “perillositat de les centrals nuclears no admet dubte, així com el risc de la construcció d’un magatzem de residus”. En el cas que hi haguera “una fuga radioactiva important, afectaria a la salutde milions de valencians i valencianes, a més de contaminar la terra i arruïnar la producció agrícola”.

“Un nou model energètic” ha sigut també la reivindicació de la regidora Pilar Soriano. Ha recordat la “perillositat dels residus que genera” i la necessitat d’una “revolució energètica que passe per reduir les energies no renovables, en favor de les renovables”. També ha esmentat que a Europa són 25 els anys de vida útil, i a Espanya la mitjana és de 30.