El Palau de l’Exposició serà l’escenari este divendres, a partir de les 19:00 hores, de l’acte de presentació pública dels projectes seleccionats per plantar les falles municipals de 2018 a la Plaça de l’Ajuntament. L’artista Miguel H, responsable de la falla infantil, i el tàndem artístic Latorre i Sanz, signants de la falla gran, faran públics els elements essencials dels seus projectes. El dissenyador internacional Okuda San Miguel, qui traslladarà a la falla gran el seu concepte artístic, també estarà present en l’acte.

Els projectes que es presentaran seran la base de les falles municipals de l’any que ve, tot i que en el procés d’elaboració els jurats independents que els van triar acompanyaran els artistes amb les aportacions que estimen convenients. Per segon any consecutiu les falles que es plantaran a la Plaça de l’Ajuntament són fruit d’un procés sense vot polític i amb una decisió final presa per representants proposats per diverses entitats falleres i artístiques.

Latorre i Sanz presentaran el projecte de la que serà la seua segona falla gran municipal, després de la que ja varen plantar l’any 2008, mentre que Miguel H farà públic el seu primer projecte per a la Plaça de l’Ajuntament.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha agraït la presència demà d’Okuda. “Tot i l’agenda tan complicada que té, ha volgut estar a València per a la presentació de dos projectes tan importants. La seua implicació i el seu art ens ajudaran a promocionar les Falles pel món sencer com el gran motor cultural, social i econòmic que són”, ha assegurat Fuset.

Fuset ha destacat també “el màxim respecte” que li mereixen els artistes fallers i els seus projectes i ha convidat el món faller a “gaudir d’un acte pensat per a posar en valor el gran treball dels artistes fallers. Mereixen una presentació espectacular de les seues falles per a tota la ciutat”.

El regidor ha explicat que la imatge filtrada de la falla gran només “respon a un apunt previ i no a un esbós” de la que serà la falla gran municipal de l’any que ve. “La filtració, enviada a diversos grups de Whatsapp, entre ells a un grup de periodistes, es va produir juntament amb un text que, amb unes paraules malsonants que no repetiré, convidava a rebentar l’acte i ‘fastidiar’ a Fuset. En realitat el que s’ataca així és a la festa de les Falles i el treball dels artistes”, ha explicat.

Fuset ha indicat que “a eixe apunt  inicial només varen tindre accés els propis artistes, els jurats i representants del Partit Popular que pogueren vore-la en solitari durant alguns instants” i ha denunciat “l’atac intolerable als artistes” que suposa eixa filtració, “amb una fotografia de mala qualitat, no autoritzada i feta sent conscients que no es podia fer”.