L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Gestió de Residus Sòlids, distribuirà dos centenars de contenidors metàlics per diversos punts de la ciutat per facilitar la neteja de cendres després de les celebracions de Sant Joan que associacions veïnals i comissions falleres organitzaran per al pròxim mes de juny.

“Cada vegada són més els col·lectius que celebren Sant Joan a la nostra ciutat i volem donar resposta a les necessitats que es deriven d’eixes celebracions per tota la nostra ciutat”, ha explicat la regidora delegada de Gestió de Residus Sòlids, Pilar Soriano. L’Ajuntament preveu el repartiment de 200 unitats de contenidors metàl·lics d’un miler de litres de capacitat per diversos punts de la ciutat amb celebracions programades. “Facilitem d’esta forma la neteja posterior de les cendres de les celebracions”, ha destacat la regidora.

Com a particularitat, Soriano ha ressaltat que seran contenidors metàl·lics precisament per reduir el risc d’incendis per restes incandescents de les cendres. “El Govern de la Nau implementarà esta millora per a les celebracions de Sant Joan i evitarà qualsevol risc per als contenidors de plàstic de la ciutat”, ha destacat per finalitzar Soriano.

Per la seua part, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat que esta iniciativa “és una mostra més de col·laboració al Govern de la Nau en una qüestió important com és la neteja en la nostra ciutat. Treballem per sensibilitzar i garantir una neteja òptima també després de les celebracions festives a la nostra ciutat. En este aspecte sempre hem destacat la gran col·laboració que fan sempre les comissions falleres i estem segurs que a les celebracions de Sant Joan seran de nou un exemple a seguir”.