El Museu de la Ciutat es recupera com a espai d’exposicions temporals amb l’exposició “València a Tournai”

L’Ajuntament ha reobert, Dia Internacional dels Museus, la sala d’exposicions temporals del Museu de la Ciutat, tancat a la ciutadania des del 7 d’octubre de 2007. L’espai s’ha recuperat amb una mostra didàctica al voltant de la importància de la arqueologia de les catedrals europees, “on es troben els orígens de moltes ciutats”.

Glòria Tello ha presentat esta exposició, “que permet conéixer i posa en valor els soterranis arqueològics situats davalls de les catedrals”. Anomenada de “De València a Tournai” fa un recorregut per la seu de 21 ciutats.

Glòria Tello ha destacat que hui es recupera esta sala amb un projecte que és fruit de la col·laboració internacional, en l’àmbit europeu. Es tracta de la continuació d’una altra exposició que amb el títol “La cathédrale de Tournai à choeur ouvert”, en 2016 es va realitzar a Bèlgica, primer a Tournai i després a Tongeren.

En presentació de “De València a Tournai”, que es podrà visitar a València fins el 30 de setembre, també ha participat el catedràtic de la Universitat de Lovaina, Raymond Brulet, qui ha explicat que les catedrals són un dels elements urbans comuns a tots els països europeus, i que els problemes de la seua conservació i manteniment són prou semblants a tot arreu.

D’altra banda, Tello s’ha fet ressò de la voluntat d’arqueòlegs, arquitectes i gestors del patrimoni, “que és conservar l’essència dels antics edificis, crear zones de reserva científica i transmetre a un públic més ampli el significat que tenen estes restes que han perdurat a través dels segles”. I en esta línia, l’Ajuntament ha posat a disposició del públic les últimes novetats sobre l’estudi, la conservació, el passat, el present i el futur del cor de les  nostres ciutats”, ha conclòs.

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Cultura, Glòria Tello

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *