35 ciutats espanyoles i portugueses han signat l’acord de València de la xarxa CiViNET

València acull el VIII Fórum CiViNET Espanya i Portugal, una trobada de 35 urbs que compartixen polítiques i iniciatives de millora de la mobilitat i la sostenibilitat. En el context de les jornades, este mateix matí s’ha firmat a l’Ajuntament el document denominat “Acord de València: les ciutats per a la gent”.

Joan Ribó, ha presidit la recepció als participants en el Fòrum, acompanyat pel regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. Ribó ha agraït a les ciutats espanyoles i portugueses que participen en les jornades l’elecció de València per a celebrar la trobada.

El document conjunt “Acord de València: les ciutats per a la gent” suposa, segons les ciutats firmants, un compromís per a realitzar un esforç en la divisió i en el repartiment de l’espai públic, amb l’objectiu d’aconseguir unes ciutats més habitables, més amables i amb una millor qualitat de vida. L’Associació Xarxa CiViNET, organitzadora de la trobada, va sorgir com a continuïtat del treball que Espanya i Portugal havien desenvolupat en el projecte europeu Civitas, que consistia en la creació d’una xarxa hispanolusa que aglutinava entitats públiques i privades preocupades per la mobilitat sostenible.

Les ciutats adherides a la xarxa tenen l’oportunitat de compartir experiències, participar en tallers i congressos i tindre contacte amb experts i tècnics que poden ajudar-los a abordar les seues necessitats en matèria de mobilitat sostenible. En la trobada que se celebra estos dies a la nostra ciutat prenen part regidors i alcaldes de municipis com Braga, Pontevedra, Àvila, Picanya, Funchal, Alcobendas, Irun, Teguise, Torres Vedras, Santander, Múrcia, Cascais, Sant Joan Despí, Ponferrada i Màlaga, entre altres.

Després de l’acte de la firma, l’alcalde Joan Ribó ha reiterat la voluntat del govern local de continuar impulsant a València polítiques de mobilitat sostenible, i ha elogiat models ja en marxa com el de la ciutat de Pontevedra, “en estos moments un dels exemples més avançats a Espanya, juntament amb Vitòria i altres”.

El primer edil ha subratllat la importància que té este assumpte per al Govern de la Nau: “Estem en una situació en què és necessari avançar cap a un nou paradigma en què primer van les persones que caminen i que van amb bici; en segon lloc va el transport públic; i en tercer, el vehicle privat: en eixe orde. I en esta línia estem treballant”.

Ribó ha reconegut que es tracta d’un “treball complex, i per això”, ha afegit, “cal aprendre dels que han avançat més que nosaltres, copiar les seues solucions i adaptar-les a la nostra realitat. Eixe és el sentit d’esta trobada”, ha conclòs, “el treball en xarxa, que oferix grans avantatges de millora i d’innovació”.

El VIII Fòrum CiViNET Espanya i Portugal es reunix hui i demà al Palau de l’Exposició. L’obertura de les sessions ha comptat amb la intervenció del regidor de Mobilitat Sostenible de València, Giuseppe Grezzi, juntament amb els presidents de la Xarxa CiViNET Espanya i Portugal, José Ignacio Quirós i Hugo Lucas, respectivament.

 

 

 

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Joan Ribó, mobilitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *