Amb la intenció que la ciutadania tinga més accessibilitat als museus, un autobús de l’EMT de la línia 5, la que arriba a alguns dels més importants de la ciutat, s’ha decorat de forma especial i, a més, serà gratuït dijous 18 (de 17:00 a 22:30 h) i dissabte 20 i diumenge 21, tot el dia. En esta iniciativa han participat les administracions públiques valencianes: Ajuntament, Generalitat i Diputació. El regidor de Mobilitat i EMT, Giuseppe Grezzi, per part de l’Ajuntament; la directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat, Carmen Amoraga, i el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, han acompanyat l’artista en el començament de la pintura de l’autobús, que durarà tres dies.

Giuseppe Grezzi, ha declarat “és un honor i un orgull poder col·laborar en el Dia dels Museus en esta acció conjunta”. “És una manera de col·laborar i de posar-los en valor, per part de la Diputació, de la Generalitat i de l’Ajuntament de València, ja que volem que el Dia dels Museus es faça un gran esforç per visibilizar museus tan importants com els que tenim a la ciutat”, ha explicat Grezzi.

L’artista Julieta XLF és l’encarregada de donar a l’autobús de la línia 5 l’aspecte que ja es va apreciant en la mateixa plaça de l’Ajuntament, treball que finalitzarà en tres dies.

S’ha escollit la línia 5 de l’EMT ja que acosta els viatgers a museus tan rellevants com el MuVIM, IVAM, Museu d’Art Major de la Seda, la Beneficència, Museu Benlliure, Centre del Carmen i, fins i tot, el Museu de Belles Arts, la segona pinacoteca del país. “És una línia circular de les més usades i pel seu recorregut pròxim als centres d’art”, ha explicat Grezzi.