‘De l’expropiació a l’apropiació’ és el lema de la Trobada València Sud, emmarcada dins del Pla d’Anticipació de Castella-l’Oliveral, que té lloc entre hui i demà a Castellar- l’Oliveral i que pretén enfortir els vincles amb el veïnatge amb la intenció d’evitar l’aïllament i la pèrdua de territori dels pobles de l’Horta Sud. Així doncs, per a tractar de reapropiar-se de l’espai físic, cultural i econòmic expropiat, es plantegen reflexionar conjuntament sobre els temes com planificació territorial, autonomia, infraestructures, entorn natural i desenvolupament local.

A l’acte inaugural, que s’ha celebrat este matí al Centre Cívic del poble, han assistit la regidora d’Horta i Pobles, Consol Castillo, i el regidor de Participació Ciutadana, Jordi Peris, per escoltar la conferència ‘De la preservació a la gestió dels espais agraris’, impartida per l’enginyer tècnic agrícola i membre de la comissió tecnicocientífica de la Fundació Agroterritori, Josep Montasell.

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Participació, ha col·laborat en l’organització d’estes jornades en les quals es tractaran diversos temes, com la confluència i les relacions poblacionals, la protecció del territori de l’horta i, sobretot, el futur de València Sud. Durant estos dos dies estan programades conferències, taules rodones, passejades per l’horta i la marjal, tallers, degustació de productes de l’horta, etc.