La regidora d’Agricultura i Pobles de València, Consol Castillo, va donar a conèixer ahir la programació del Dia de l’Horta. Sant Isidre 2017, que es celebrarà diumenge a Beniferri i que rendirà homenatge a agricultores i agricultors de València que s’han destacat per la seua trajectòria professional, l’activitat innovadora i la vinculació amb l’activitat agrària “amb la voluntat de visualització de l’agricultura, que hem intentat posar en l’agenda política des que vam arribar al govern”, va destacar.

L’acte commemoratiu de l’any passat es va realitzar a Mauella, i enguany ha sigut triat el poble de Beniferri. Entre altres objectius, es pretén reconèixer públicament les trajectòries d’agricultors i agricultores exemplars de l’horta de la ciutat. Per això, s’inclouen premis que posen en valor la labor de les dones en l’agricultura; la gent jove que s’ha incorporat al camp amb les premisses de la investigació, la innovació i el cultiu agroecològic; els professionals de més edat que han dedicat tota la seua vida al camp, entre altres.

Segons Castillo, “este serà l’acte central de la celebració i configurarà un dia de festa que s’acompanyarà amb una ruta amb bici des de la plaça de l’Ajuntament de València fins a la plaça de Beniferri, que partirà a les 9.30 hores del diumenge. Així mateix, se celebrarà una missa a la parròquia de Beniferri, mentre que durant la jornada es comptarà amb animacions infantils, actuacions musicals, titelles, etc., per a concloure amb un dinar popular, a base de les tradicionals calderes.

 

 

IMATGES QUE POSEN EN VALOR L’AGRICULTURA VALENCIANA

Paral·lelament, Consol Castillo va presentar també el vídeo elaborat amb motiu de la candidatura de València com a ciutat receptora d’alcaldes firmants del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, “un treball que posa en valor la realització de tots els objectius del govern local de cara al que volem que siga l’agricultura dins de la nostra ciutat: des del punt de vista del treball de la terra, l’optimització dels recursos hídrics, la producció i la comercialització dels productes a través dels canals de proximitat, la posada en valor dels mercats com a centres d’intercanvi, l’alimentació saludable i la generació d’una economia sostenible”, va explicar la regidora.

En la línia dels treballs per a posar en valor l’agricultura a la ciutat de València com un sector econòmic que cal potenciar, la delegada d’Agricultura va avançar que s’està treballant en projectes a curt termini, com la creació del Consell Alimentari Municipal o l’ordenança del denominat banc de terres, dirigida a afavorir l’ocupació de la gent que vol dedicar-se a l’agricultura però que no disposa de prou recursos per a l’adquisició de la propietat de la terra.

El que es pretén amb este projecte és que es puguen fer servir terres en desús de titularitat municipal per al cultiu, “cosa que sens dubte pot constituir una interessant font d’ocupació”, va concloure Castillo.