El Palau de la Música de València ha organitzat el proper 28 d’abril una jornada tècnica, en la qual s’abordarà el monogràfic “Mesures d’emergència i prevenció de riscos en edificis públics: una assignatura pendent”. Esta trobada està programada amb motiu del Dia Internacional de la Prevenció de Riscos Laborals i del 30 aniversari de l’auditori. Per a  la presidenta del Palau, Glòria Tello, “este és un tema que m’ha preocupat molt des que vaig assumir la presidència del Palau de la Música i afortunadament amb l’ajuda de l’actual equip directiu i dels treballadors i treballadores, després de mesos de treball, podem anunciar que el Palau ja disposa de tots els requisits exigibles en matèria de seguretat”; no obstant això, “volem que el nostre auditori siga la referència i un model per a altres institucions en esta matèria”, ha afegit la regidora.

Este esdeveniment és eminentment pràctic i s’hi tractaran aspectes transcendents, però encara no suficientment desenvolupats en una part de les institucions públiques. Al llarg de la jornada es podrà assistir a tres conferències, la primera és “La concurrència d’empreses en edificis públics: problemàtica d’aplicació de la normativa sobre coordinació d’activitats”, que tindrà com a ponents Javier Navarro Aparicio, doctor en ADE per la Universitat Politècnica de València i professor associat i docent del Màster de Prevenció de Riscos Laborals de la Universitat de València, i Jordi Tarragó Shabbat, director de personal del Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

La segona és “Mesures d’emergència en edificis públics: punts crítics” que tindrà com a únic ponent Juan José Agún González, director de Servicis Generals i responsable del Servici de Prevenció de l’Hospital Intermutual de Llevant.

La tercera ponència abordarà el monogràfic: “La problemàtica del compliment de l’aforament en determinats edificis públics”, amb els ponents Rafael Soto Yáñez, director de l’Àrea Jurídica i de Personal de la Real Orquesta Sinfónica de Sevilla i Roberto Alcaín Sánchez, cap de Recursos Humans i Contractació del Teatro de la Maestranza y Salas del Arenal de Sevilla.

L’acte conclourà amb la taula redona “Algunes qüestions essencials sobre organització, emergències i prevenció en edificis públics”, a càrrec de representants tècnics de les entitats col·laboradores.