Quatre de cada cinc joves qualifica de “molt bo” el servici del centre de dia municipal de la Malva-rosa

Consol Castillo, s’ha mostrat “molt satisfeta” per la bona valoració que han realitzat tant els joves usuaris del centre de dia de la Malva-rosa com les seues famílies. Concretament han avaluat el servici que presta l’Ajuntament a través d’esta instal·lació que la regidora Castillo considera “fonamental ja que ens permet desenvolupar intervencions encaminades a previndre el fracàs escolar i proporcionar reforçament educatiu”.

 A més, des del servici es desenvolupen també “accions d’integració en l’àmbit escolar i de desenvolupament d’itineraris educatius complementaris que promouen el desenvolupament personal, social i prelaboral. A més, facilita la realització d’intervencions específiques d’atenció i seguiment a persones en situació de vulnerabilitat social”.

El 80% dels joves usuaris del centre ha avaluat com a “molt bona” l’atenció que reben en el centre i un 20% com a “bona”. Una pregunta que es concep com una manera global de poder avaluar este servici social. D’esta manera no es produeix cap valoració “roín” o “molt roín”, opcions que també s’oferien en el qüestionari però que ningú ha triat. Respecte a enquestes anteriors s’ha produït un avanç, ja que els usuaris es posicionen en un grau major de satisfacció en les preguntes sobre el personal del centre, la confiança que els transmeten i la facilitat a l’hora de realitzar tràmits, passant en la valoració de “bastant” a “molt”, o de “bona” a “molt bona”.

D’altra banda, el total d’usuaris enquestats -la majoria menors de 18 anys i de nacionalitat espanyola- el 76 per cent considera que ha solucionat o està en vies de solucionar els motius pels quals va arribar al centre. Quan es pregunta als usuaris respecte a l’atenció rebuda, comparat amb l’any 2014, ha augmentat l’opció “molt correctament” en 19 punts percentuals. Una cosa equivalent ocorre sobre si els contactes mantinguts amb els professionals els han transmès confiança i seguretat que, respecte als resultats del 2014, les respostes de “molt” han augmentat 19 punts percentuals i les de “bastant” han disminuït en 18 punts.

Els resultats corresponen a l’enquesta que la regidoria ha traslladat durant les últimes setmanes als usuaris i familiars del Centre de Dia Municipal de la Malva-rosa. La regidora Consol Castillo, ha qualificat d’“essencial” valorar les polítiques públiques que es duen a terme, “per tal de conèixer les necessitats de les persones a les que oferim els nostres servicis com a Ajuntament”.

Consol Castillo també ha dit que la regidoria licitarà pròximament dos nous centres de dia per a joves. Els dos seran de nova construcció. Un estarà ubicat en les naus de Ribes del Parc Central i l’altre estarà en el Cabanyal, en Llorenç de Flor. D’esta manera, l’actual centre de joves situat en la Malva-rosa es traslladarà al primer dels dos centres que es pose en marxa. Castillo ha explicat que “d’esta manera apostem d’una manera clara pels joves que estan en el centre municipal”.

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Benestar Social, Consol Castillo, Marítim

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *