L’Ajuntament ha destinat 121.000 euros per a afavorir la inserció laboral de persones majors de 30 anys que porten temps desocupades i es troben en risc d’exclusió social. Així es desprén del conveni de col·laboració que ha signat amb Divalterra i la Mancomunitat de l’Horta Sud per a la contractació d’un “servici d’acompanyament”, que treballarà per aconseguir la inserció sociolaboral de 500 persones, 100 de la ciutat de València (part d’elles dones que actualment exercixen la prostitució), altres tantes de l’Horta Sud i 300 de les comarques de València.

En total, el conveni contempla una partida de 605.000 euros (dels quals Divalterra aporta 363.000 i la Mancomunitat, com l’Ajuntament de València, 121.000). Amb esta partida es finançarà l’esmentat servici que, amb l’ajuda dels centres socials municipals, detectarà les persones susceptibles de ser beneficiàries d’este nou programa. A més, elaborarà un itinerari personalitzat amb la formació i l’assessorament que cadascú necessite per a trobar feina.

Tal com ha explicat Consol Castillo, “es tracta d’un projecte ambiciós que ha portat un temps de gestació i aposta per insertar, almenys, al 50% de les persones que formen part d’esta iniciativa”. S’enmarca –ha destacat– en la política de l’equip de govern de l’Ajuntament de València que treballa per ajudar les persones més desfavorides”

En la mateixa linea s’ha manifestat Isabel Lozano, qui ha destacat “fonamental” la col·laboració institucional “que permet ser més eficaços a l’hora de dissenyar i aplicar polítiques d’inserció que són les més difícils perquè van dirigides  a col·lectius amb problemes per a accedir als recursos d’ocupació normalitzats”. “En el cas de València -ha explicat– destinarem part dels itineraris formatius per a dones que actualment exercixen la prostitució, a les quals volem donar alternatives de treball”.

Consol Castillo i Isabel Lozano han presentat este conveni, en la Diputació, juntament amb el president de la Mancomunitat de Municipis de l’Horta Sud i el vicepresident de la Diputació.