La cantonada situada entre el carrer Jorge Juan i Colón, eixamplat després de l’obertura del carril bici de la ronda interior, albergarà una escultura de l’artista valencià Andreu Alfaro, que serà donada al municipi per l’empresa de taulelleria Porcelanosa, tal i com va anunciar ahir l’alcalde de València, Joan Ribó, al final de la reunió que va mantenir amb el president d’esta empresa, Manuel Colonques.

En esta trobada, l’alcalde li va transmetre al responsable de la empresa que l’objectiu municipal és que esta escultura “puga tocar-se i siga interactiva amb l’espai que va a ocupar i, per descomptat, amb la ciutadania”.

D’altra banda, Joan Ribó va considerar que la inversió empresarial en un territori, “així com els beneficis” que s’obtenen, “també poden i deuen revertir en la ciutadania, millorant aspectes de la seua qualitat de vida, com ocorre amb esta aportació cultural.”

Segons l’acord, Porcelanosa adquirirà l’escultura d’Alfaro i l’Ajuntament obrirà un expedient administratiu per a tramitar la donació. Paral·lelament, tècnics de les regidories de Patrimoni, Cultura i Mobilitat Sostenible, visitaran els tallers de l’artista de Godella perquè l’escultura s’adapte a la seua nova ubicació en l’espai públic.

“València comptarà dins de poques setmanes amb una nova escultura urbana que aportarà una singularitat especial a la ciutat, en sintonia amb les obres d’un valencià ja universal com és Andreu Alfaro, que ha portat el nom de València a tots els racons del món, i de qui ens sentim especialment orgullosos”, va reconèixer l’alcalde Joan Ribó.

Així mateix, l’alcalde de València i el president de Porcelanosa van tractar altres assumptes, com la situació de la taulelleria i el seu potencial exportador, respecte als quals Joan Ribó va ressaltar la importància d’implementar polítiques d’innovació, en l’àmbit empresarial amb l’ajuda de l’administració, per aconseguir “una indústria potent, arrelada a la nostra terra” i “competitiva”.

Per este motiu, l’alcalde va precisar que el Corredor Mediterrani, “destinat a modernitzar la logística en el nostre territori i a optimitzar els sectors industrials”, és una “aposta ineludible”. “No podem permetre’ns ni un minut més, no disposar d’una infraestructura ferroviària potent, que millore la nostra connectivitat amb Europa, i que permeta el desenvolupament industrial valencià, comportant així una millora significativa en el mercat laboral”, va concloure Ribó.