Joan Ribó, i els regidors de Medi ambient, Pilar Soriano, i Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, s’han mostrat satisfets amb l’esbós del projecte Nou Espai Botànic, que hui han presentat en l’Ajuntament el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, acompanyat pels vicerectors Jorge Hermosilla i José Luís Gandia, en el qual es contempla la conversió del denominat Solar de Jesuïtes, de propietat municipal, en un jardí urbà mediterrani, obert al barri i a la ciutat però compatible amb l’ús acadèmic, donat el seu caràcter complementari al Jardí Botànic.

“Ens ha causat molt bona impressió el projecte que ha presentat la Universitat de València. Ens ha agradat molt i va a suposar un canvi en la concepció d’eixe punt de la ciutat i de la seua relació amb els altres jardins que l’envolten: el Botànic, el jardí de les Hespèrides, el Jardí de Ferran el Catòlic..”, ha assenyalat Pilar Soriano després de conèixer la proposta de la Universitat de València per a un àmbit urbà d’aproximadament 4.000 metres de zona enjardinada, encara que la totalitat del projecte abastaria 7.000 metres quadrats. “Ara hem de començar a asseure les bases de com anem a executar-ho, en quant temps…. Esta ha sigut la primera d’una sèrie de reunions de col·laboració per a poder oferir un gran espai verd a la ciutat”.

En esta primera trobada, Joan Ribó i el rector Esteban Morcillo han acordat realitzar una presentació pública en el Jardí Botànic, en data encara per fixar, “d’un projecte de conjunt, realitzat seguint les indicacions de l’Ajuntament, on el que pretén la Universitat de València és aportar el nostre gra d’arena en un espai simbòlic de la ciutat”, en paraules del vicerector Jorge Hermosilla. Ha afegit que “el projecte reuneix d’una forma molt sintètica un jardí amb un perfil molt mediterrani que, d’una banda, arreplega la vegetació dels diferents ambients de la nostra Comunitat i, per una altra, és una recuperació visual de l’Horta de València”.

Ambdós parts, Ajuntament i Universitat de València, han coincidit que esta presentació, esta primera proposta, obri la reflexió i un debat que ha de culminar  amb l’execució d’“un espai públic amable i permeable a la ciutadania”, abordant la seua especial ubicació i la seua connectivitat amb la resta d’espais verds que l’envolten: un jardí vuitcentista com el Botànic; un jardí d’autor com el de les Hespèrides, però a més el Jardí del Túria i el de la Gran Via, que segons la proposta hui presentada “incorpore el paisatge de l’horta, el discurs de l’aigua i sis diferents biomes valencians”.