La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, va anunciar que València instarà a la Comissió Europea a crear una directiva europea amb l’objectiu d’acabar amb la publicitat sexista a través de l’aplicació sancions a aquelles empreses que la promoguen.

“Des del Govern de la Nau considerem imprescindible evitar al màxim la distribució d’anuncis en què hi haja estereotips sexistes, imatges homòfobes, representacions degradants i ofensives d’homes i dones, discriminació per motiu d’ètnia, religió i edat, i continguts que atempten contra la dignitat humana”, va declarar Lozano.

Segons la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, “la publicitat, per la seua presència permanent i l’enorme difusió que té, exerceix una influència considerable entre la població, no tan sols per afavorir el consum, sinó també com a divulgadora d’exemples a imitar d’estils de vida, tipus de relació o de models de bellesa”.

Isabel Lozano va presentar a Brussel·les la campanya municipal que va elaborar la regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ‘Joguets per la Igualtat’, en que l’Ajuntament de València fomentava un consum responsable i en valors de cara a les compres de joguets per al Nadal, donat que aquests són “la major ferramenta d’aprenentatge, a més d’un mitjà de socialització, que pot previndre comportaments masclistes i contribuir a la construcció d’una societat igualitària”.

Finalment Lozano també va lamentar que esta iniciativa “pensada en positiu” no contara amb el suport del Grup Popular en l’Ajuntament i va recordar que el portaveu del PP en el Ple de desembre va assegurar que regalar una nina a un xiquet “no és apropiat” i que la campanya “coartava la llibertat dels pares per triar joguines”.

“Tot i el seu intent de boicot, l’únic que va aconseguir va ser donar-li més difusió, aconseguint que apareguera en un programa en prime-time a la televisió nacional o ser contraportada de diaris de tirada també estatal. La campanya va obtindre moltes reaccions de suport públic”, va concloure la regidora.