Un total de 85.150 persones han visitat enguany l’Exposició del Ninot, que per segon any consecutiu ha sigut acollida pel Museu de les Ciències de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, entre la primera setmana de febrer i la vespra de la nit de la Plantà. Estes dades representen un lleuger increment (+3,52 %) respecte a les 82.255 persones que visitaren la mostra en 2016 i es tradueix també un augment de l’import recaptat, fins aplegar als 153.635,6 euros.

Per un costat, 64.371 persones s’han fet amb una entrada per poder contemplar la mostra d’obres d’art presentades per les comissions i els artistes fallers per optar a l’indult a través del vot popular. Això comporta un increment de més de mig miler de persones respecte a l’exercici anterior. D’una altra banda, 20.779 fallers i falleres han visitat l’exposició enguany, un 12,65 % més d’integrants de comissions falleres que l’any passat.

Segons el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, “per segon any consecutiu hem fet possible que una exposició d’obres d’art no es fera en una carpa sinó en un museu visitat per milers de persones al llarg de l’any. Mesures com esta són les que acosten el reconeixement de les obres dels artistes fallers a l’excel·lència que mereix cadascun dels elements clau de les Falles, que les han portades a la merescuda consideració de Patrimoni Immaterial de la Humanitat”.

Durant esta edició, el cap de setmana del 4 i el 5 de març va ser el de major afluència, amb un total de 15.574 visitants, dels quals 7.781 van ser integrants de comissions falleres i altres 7.793 persones varen adquirir la seua entrada prèviament. El diumenge 5 de març, de fet, es va aconseguir superar la xifra de les 4.000 entrades, amb un total de 4.105, una fita que es va repetir dissabte 11 de març, quan 4.057 persones van adquirir una entrada per veure l’Exposició del Ninot.