Davant l’inici, demà dimarts, del juí que demanarà explicacions al PP pel deute de 568.511 euros contret amb Fira València -que arrosseguen des de 2008-, pel Congrés que va celebrar en estes instal·lacions i del que va eixir elegit president del PP, Mariano Rajoy, el Grup Municipal Compromís ha considerat que “la ciutat de València haja d’arribar a judici perquè el PP no vol pagar és una situació vergonyosa i inaudita, i una gran falta de respecte a tots els valencians i valencianes”.

 En esta línia, l’alcalde de València –alhora que president del patronat de Fira València- i Portaveu de Compromís, Joan Ribó,  ha exigit a Rajoy que “pague ja el deute pendent amb Fira València per la celebració del congrés del seu partit  en el que, a banda de ser reelegit Mariano Rajoy com a president del PP, també va ser-ho Luis Bárcenas com el seu tresorer”.

El primer que hauria de fer un partit democràtic és pagar el que deu. Els valencians no tenim per què pagar els plats trencats del PP: han de tornar ja els quasi 600.000 euros que, segons les factures reglades, va costar eixe congrés, i demà han d’aclarir davant el jutge tots els detalls del cas”, ha prosseguit Ribó.

“Tinc la sospita que Rajoy pensava que no li demanarien mai estos diners, però va fer un gasto i cal pagar-lo, i no entre tots els valencians com fins ara; sinó el seu Partit, el que té la seu en el carrer Gènova de Madrid“, ha afegit l’alcalde.