“Diem ben alt i ben clar totes les dones del món que volem ser ciutadanes de primera”, va reclamar la regidora d’Igualtat, Isabel Lozano, ahir a la concentració que va tindre lloc davant de l’Ajuntament amb motiu del Dia Internacional de la Dona, a la qual es van sumar diversos regidors. Prèviament, en un altre acte, l’alcalde, Joan Ribó, va qualificar este dia com “important per a reivindicar la igualtat real, ja que encara queda molt per fer quant a violència de gènere, a l’accés de les dones al treball o a la corresponsabilitat en l’àmbit domèstic i familiar”.

Durant la concentració es va llegir un manifest que va recordar el caràcter reivindicatiu d’este dia, i que ens trobem davant un moviment internacional que lluita perquè s’adopten mesures d’igualtat a tots els nivells: treball, formació i sensibilització educativa perquè siguen efectius els canvis necessari. “La força està en la nostra unió” va reclamar el manifest, i “ni una més” va ser la demanda unànime en defensa de les dones que pateixen diferents tipus de violència.

Joan Ribó, com a docent que va treballar també en un institut, va posar l’accent en la importància de l’educació en els més joves. “Em preocupa molt l’avanç de determinades actituds en l’adolescència com el control de mòbils; jo ho he vist personalment i és una situació que ha de corregir-se. És important avançar en la formació sentimental dels xics i les xiques sobre comportaments de subordinació que estan apareixent i que hem d’eradicar”, va declarar Ribó.

No obstant, la regidora Lozano va insistir en “reivindicar que encara que hem avançat molt, i açò cal celebrar-ho, la igualtat real encara no existeix, no és efectiva en molts àmbits com el laboral, seguretat, violència de gènere, llibertat per a decidir sobre el propi cos, etc., on queda per avançar”, i va afegir, “açò s’ha d’acabar ja”.

Finalment, Isabel Lozano va recordar a les dones de l’Associació Ve-laluz que van mantenir durant un mes una vaga de fam per a reivindicar un compromís contra la violència masclista del Govern central, amb qui “sembla que s’ha arribat a un acord”. Des de l’Ajuntament de València s’espera que es complisquen els 25 punts promesos.

Des del moviment feminista, i segons va declarar Lozano a la concentració realitzada ahir entre les 12  i les 12.30h del migdia, seguint una convocatòria internacional, “estarem atentes” perquè la lluita contra la violència de gènere “siga una lluita real, un compromís real polític que es traduïsca en pressupost i en polítiques concretes”.