Joan Ribó participarà en la plantà al tomb de la falla municipal d’enguany, segons ha confirmat durant la visita que ha fet este matí a alguns dels tallers de la Ciutat de l’Artista Faller en companyia de les falleres majors de València i les seues corts d’honor, així com de diversos membres de la corporació municipal.

“Vore el treball dels artistes fallers per a mi és molt important”, ha explicat Ribó, qui ha volgut ressaltar com d’impactant és la falla municipal d’enguany, durant la visita al taller on està agafant cos. “M’ha impressionat especialment i en vore tots els dissenys que han fet els artistes m’ha recordat al museu de Leonardo da Vinci a França. És molt bonic”, ha afirmat l’alcalde mentres contemplava alguns dels remats de l’obra que estan enllestint Manolo Algarra, Julio Monterrubio, Manolo Martín Huguet, José Aguilar i Marisa Falcó i Paco Pellicer, de Fet d’Encàrrec.

A més a més, Ribó ha volgut sumar-se a l’espectacular plantà al tomb de la falla municipal, de 41 metres d’alt, el pròxim dissabte dia 11 de març a partir de les 18 hores. “Vull participar en eixa pujada de la falla perquè serà un símbol molt bonic que moltes persones treballem alhora per muntar la falla i pujar-la. Té un simbolisme molt especial que jo vull ressaltar: el treball col·lectiu dels valencians i les valencianes per a fer unes festes integradores, que ja podem dir amb tota la força que són Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat i que seran històriques en este 2017”, ha assegurat.

Per la seua part, Pere Fuset ha afirmat que la falla municipal d’enguany és una obra col·lectiva que respon a un nou procés de selecció sense vot polític i a criteri d’entitats falleres i artístiques. “Enguany s’ha triat una falla molt arriscada, no només per la seua altura, sinó també per la crítica, perquè suposa el retorn de la sàtira. La falla municipal si no parla i no mossega pot ser art però no una falla. Estem molt satisfets del treball que estan fent Manolo Garcia i tot l’equip d’artistes en esta falla municipal que suposarà una fita històrica en la festa de les Falles”, ha afirmat el regidor.

La visita ha començat al Museu de l’Artista Faller, on les falleres majors de València, Raquel i Clara, han signat en el llibre d’honor i ha continuat pels tallers dels artistes Javier Álvarez-Sala Salinas, Javier Fernández Ruiz i Manuel Algarra, a banda del de Manolo García on cobra cos la falla municipal.

L’alcalde ha aprofitat la visita per destacar el treball que s’està fent des de l’Ajuntament de València per posar en valor este barri de la ciutat. “Les Falles són una qüestió transversal que s’aborda des de les diverses Regidories”, ha indicat. En este sentit, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha afegit que totes les Regidories implicades en eixe procés ja han tancat reunions amb el Gremi d’Artistes Fallers i que és probable que abans de l’1 de maig ja es vegen algunes de les iniciatives que s’estan treballant.

“Estem treballant per la musealització d’esta Ciutat de l’Artista Faller, amb senyalització interna tant dins com fora de la pròpia ciutat”, ha dit Fuset, qui ha detallat alguns dels objectius fonamentals, com ara que “els i les artistes s’han de sentir còmodes treballant ací. No volem que açò siga un parc temàtic sinó un districte cultural, pensat per a les Falles. Això vol dir que cal donar cabuda només a artistes sinó també a una xicoteta indústria auxiliar i finalista, com per exemple empreses de publicitat o un taller de titelles, que puguen beneficiar-se de tindre a prop a grans artistes”. A banda de la seua utilitat, Fuset també ha destacat que ha de ser sentida i valorada pels valencians i les valencianes. I ha finalitzat dient que “cal portar el turisme i per fer-ho primer cal cuidar molt bé este producte. Per exemple s’està treballant en una ruta de turisme inclusiu”.