El Saló de Cristall va ser l’escenari de la reproducció del vídeo ‘Ja estem en Falles!’, un audiovisual de dos minuts que repassa els termes i el vocabulari faller més utilitzat al llarg d’un dia típic de Falles. El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, va assistir ahir a esta presentació audiovisual, de la que va destacar la seua contribució a fer popular, difondre i preservar el valencià,“igual que ha fet durant moltíssims anys el món faller”.

“També per això les falles són Patrimoni Immaterial de la Humanitat, perquè les falles, els casals i la literatura fallera han contribuït en la difusió del patrimoni lingüístic dels valencians”, va explicar Fuset a la projecció d’este vídeo elaborat per la Diputació de València amb la col·laboració de l’Ajuntament de València.

En l’acte de presentació també va intervindre el diputat de Cultura, Xavier Rius, qui va explicar que el vídeo explica què ocorre a València el dia gran de les Falles, el dia de Sant Josep i, d’esta manera, repassa termes com “fallera major”, “ninots”, “mascletà”, “ofrena”, “cremà” o “Mare de Déu”, entre altres.