Joan Ribó, ha rebutjat el missatge d’odi que propaga l’autobús que pretén circular per diverses ciutats espanyoles “amb un clar missatge d’odi cap a les persones transsexuals i, en general, cap al col·lectiu LGTB”. Així, l’Ajuntament recorrerà a totes les mesures legals, com l’Ordenança municipal de publicitat, que exigix que es demane un permís que l’entitat promotora de l’autobús no ha sol.licitat. A més, s’ha presentat un escrit davant de la Fiscalia Provincial perquè dictamine si la difusió del missatge de l’autobús pot ser constitutiva d’algun tipus de delicte d’odi.

“Estic encantat que Manuela Carmena el retinguera ahir a Madrid, però si arriba a València no permetrem que faça publicitat perquè a València hi ha una ordenança de publicitat on s’arreplega que per a este tipus d’activitat s’ha de demanar permís, i per descomptat nosaltres no volem autobusos com eixe”, ha afirmat des de Madrid l’alcalde Joan Ribó, que participa en una reunió de la Xarxa Innpulso amb l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena.

“A l’Ajuntament hem desplegat la bandera Trans-LGTB i esta vesprada hi haurà una gran concentració per a mostrar la repulsa a comportaments d’eixe tipus que ens semblen menyspreables perquè, precisament, hi ha xiquets i xiquetes que estan patint d’una manera molt perjudicial l’assetjament escolar per raons d’orientació sexual i identitat de gènere, i és una situació que volem eradicar rotundament. No volem actituds d’odi com la de l’organització que promou eixe autobús”, ha afegit Joan Ribó.

Per la seua banda, la regidora d’Igualtat, Isabel Lozano, ha volgut “llançar un missatge ben clar i ben alt que València és una ciutat que respecta els drets de les persones trans, i més encara de les xiquetes i xiquets trans, i hui precisament des de el balcó de l’Ajuntament, i també sumant-nos a la convocatòria del moviment LGTB del País Valencià, a les 7 de la vesprada, demostrarem amb els fets i amb l’acció que esta és una ciutat per la diversitat i la convivència que no acceptarà de cap manera cap comportament ni cap discurs d’intolerància o d’odi contra les persones LGTB”.

Isabel Lozano ha anunciat igualment la presentació “este mateix matí, davant de la Fiscalia Provincial de València, d’un escrit perquè estudie les accions legals pertinents, perquè investigue si esta acció publicitària de l’organització de l’autobús  pot ser constitutiva d’algun tipus de delicte d’odi”.