A partir de hui, es procedirà al sorteig de participació i orde d’actuació de les 20 bandes de València, Europa i Sud-Amèrica inscrites en la 131 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València 2017, que se celebrarà al Palau de la Música del 20 al 23 de juliol i que permetrà “gaudir de l’ofici, treball, il·lusió i de la gran qualitat de les bandes que hi participaran, tant de la majoria que són de la nostra terra, com les d’altres autonomies i les estrangeres”, ha manifestat la regidora de Cultura, Glòria Tello.

Entre les diferents seccions que oferix el festival (honor, primera, segona i tercera), 13 bandes provenen de diverses localitats de la Comunitat Valenciana, 5 són de la resta del territori de l’Estat (Pontevedra, Múrcia, Illes Balears i Jaén) i 2 de Colòmbia i Holanda. Concretament, en les seccions tercera i segona participaran un màxim de 6 bandes, mentre que per a les seccions primera i d’honor, seran un total de 5.

Durant el sorteig, s’entregaran a les agrupacions participants les partitures de les obres obligades. Estes partitures són ‘Around the World in 80 Days’ d’Otto Schwarz, per a la secció tercera; Taj Mahal’ d’Hugo Chinesta, per a la segona; ‘Everest’ de Jordi Peiró, per a la primera, i ‘Scylla’ de Francisco Zacarés, per a la secció d’honor; estes dos últimes estrenes absolutes. Totes estes composicions són originals per a banda de música.

Tello, presidenta del Palau de la Música i del Comité organitzador del concurs, ha incidit en l’esforç fet per tal de mantenir la quantitat de diners en premis i ha destacat el precertamen que des de l’Ajuntament “volem potenciar encara més, ja que l’any passat va ser un gran èxit de públic, i tota una festa musical en tots els barris on es va desenvolupar”.