El Mercat de Torrefiel va conmemorar el dissabte els seus 30 anys en el barri amb un programa variat d’activitats per a tots els públics elaborat per la regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València, en col·laboració amb l’Associació de Venedors del Mercat de Torrefiel. Entre les activitats que el regidor Carlos Galiana va presentar, destaca el dinar popular gratuït amb paelles per a 1.000 persones a les 14 hores.

En concret, la festa va començar a les 10 hores al voltant del Mercat, amb actuacions de 20 minuts d’animació, xanquers, malabaristes i acròbates de terra que divertiren a tota la família fins a les 18 hores. A més, hi hagué 4 castells unflables i tallers amb fruites, manualitats i jocs tradicionals per entretenir els xiquets i xiquetes.

La ciutadania, i especialment la gent de Torrefiel, es van apropar a celebrar l’efemèride al costat dels qui, “dia rere dia treballen per oferir als valencians i valencianes els millors productes, uns professionals que valorem pel seu esforç i constància”, va subratllar el regidor Galiana.

El Mercat de Torrefiel, situat en la zona nord de la ciutat, porta en funcionament des del 12 de novembre de 1987, quan Pérez Casado el va inaugurar per sobre un solar de 2.300 metres quadrats, on l’arquitecte F. Darder portà a terme una planta amb capacitat per a 76 llocs de venda. En este solar estava prevista una església, però una gran mobilització veïnal que va abanderar l’Associació de Veïns de Torrefiel va obligar al consistori a canviar d’opinió.

Entre les seues peculiaritats destaca un xicotet passatge en el seu interior en què es pot trobar, a més de producte fresc tradicional, botigues de regal i perruqueries. Alguns llocs de venda ofereixen servici a domicili i están oberts els divendres per la vesprada.