La regidora d’Igualtat, Isabel Lozano, va lamentar ahir “profundament” que el Grup Municipal Popular decidira finalment no sumar-se a la proposta de declaració institucional per la igualtat laboral entre homes i dones que estava previst aprovar en el Ple d’ahir, i va anunciar que la presentarà com a moció en el Ple del mes de març.

En eixa declaració, on s’havien incorporat en els últims dies propostes de grups municipals com el de Ciutadans i el Grup Socialista, es plantejava, entre altres coses, instar el Govern central a desenvolupar una llei d’igualtat salarial de dones i homes i a l’increment “significatiu” de les partides destinades al desenvolupament de polítiques d’igualtat en els pressupostos generals de l’Estat.

El PP va estar present a l’hora de “fer-se la foto a la taula informativa per a celebrar el Dia per la Igualtat Salarial, però a l’hora d’arribar a uns acords han considerat que són massa específics, que volien una cosa més general”, va manifestar la regidora Lozano moments abans de començar la sessió plenària del mes de febrer en la qual no s’aprovà la declaració institucional per no haver-hi unanimitat.

Al primer dels sis acords de la declaració s’afirmava que l’Ajuntament de València es comprometia a “fomentar la formació, l’accés i la promoció de l’ocupació de les dones en igualtat d’oportunitats, així com a la sensibilització a la societat i a les empreses de la ciutat en relació amb les causes i conseqüències de la discriminació laboral per gènere”.

El segon era per instar el Govern valencià a supervisar de manera sistemàtica l’aplicació dels diferents plans d’igualtat a les empreses amb segell, mentre que el tercer era perquè la Mesa del Diàleg Social de la Generalitat Valenciana i de l’Estat actualitzaren els “criteris de valoració i els complements salarials que es deriven en relació amb els llocs i categories professionals feminitzades, dins dels processos de negociació dels diferents convenis col·lectius”.

El punts quart i cinqué proposaven “instar el Govern de l’Estat a l’increment significatiu de les partides destinades al desenvolupament de polítiques d’igualtat en els pressupostos generals de l’Estat”, i “a desenvolupar una llei d’igualtat salarial de dones i homes”, respectivament. Per últim, es proposava “la creació d’un observatori per la igualtat salarial i contra la feminització de l’empobriment”.

“Ací no estem per a fer brindis al sol sinó per a proposar accions concretes que vagen en la línia de lluitar contra la desigualtat laboral i la desigualtat en general d’homes i dones”, va concloure la regidora d’Igualtat, qui va exigir al PP que explicara “els motius per a no sumar-s’hi, perquè la resta dels partits han fet les seues aportacions sense cap problema”.