L’Ajuntament posarà demà en marxa una iniciativa de participació pública promoguda per la Regidoria de Mobilitat Sostenible de València. Concretament, es tracta d’ una activitat que  tindrà lloc en el Mercat de Colón d’11 a 14:00 hores i estarà oberta al veïnat, estudiants, comerciants i totes les persones que treballen o els agrada anar al pla del Remei perquè transmeten la seua experiència, inquietuds o necessitats respecte al seu dia a dia en el barri.

La intenció d’esta iniciativa és calibrar la realitat de l’àrea compresa entre el Jardí del Túria, la gran via Marqués del Túria i de les Germanies, l’Estació del Nord, Xàtiva i Colón; i el diagnòstic servirà per a afinar les línies de treball que es definiran en els pròxims dos mesos amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones en el pla del Remei i part de Russafa.

Durant el desenvolupament del pla s’incorporarà el coneixement de tots els ciutadans i ciutadanes participants i es posarà l’accent en els aspectes de la mobilitat quotidiana, que requerixen una actualització i que seràn revisats per criteris de salut, atenció a l’important teixit comercial de la zona, a la recuperació d’espais públics vius i paisatge urbà, des d’un punt de vista coherent amb l’estructura del total de la ciutat.

EFGarquitectura és l’equip multidisciplinari encarregat de conduir el procés durant els mesos de febrer, març i abril. El grup motor, que ja ha iniciat el seu treball, ha convidat els col·legis Sant Joan de Ribera i Dominics a compartir la seua experiència diària, i també les falles dels carrers de Sogorb, Félix Pizcueta, Pizarro, Isabel la Catòlica i Comte de Salvatierra.

S’han previst activitats públiques per a integrar el seu coneixement sobre esta área i en la web www.valencia.es/pladelremei es poden enviar propostes, opinions, suggeriments o qualsevol altra reflexió.