La proposta de la regidora de Benestar Social, Consol Castillo, per elaborar un informe sobre la situació de la infància a la ciutat, coincidint amb la primera convocatòria de reunió del Consell d’Acció Social, va estar aprovada ahir al Ple de l’Ajuntament com alternativa a la moció presentada per la regidora del Grup Municipal Ciutadans Amparo Picó, en què es demanava un increment de les mesures de protecció dels menors i l’adopció de les “13 mesures” plantejades per UNICEF, Creu Roja Espanyola, Càritas i Save the Children.

Picó també va proposar “instar les Corts Valencianes, com a màxima representació valenciana, a posar en marxa de manera immediata el Pacte per la Infància”. Per la seua banda, la delegada Consol Castillo va reconéixer la “bona voluntat” d’esta proposta, però va explicar que el govern local porta avant una política d’infància àmplia i en col·laboració amb les entitats especialitzades en este camp, “en la línia que ha inspirat el Pacte per la Infància firmat en les Corts”.

Estes polítiques, va assenyalar Castillo, han de basar-se en un coneixement real de la situació, per a poder actuar de manera planificada, en funció de les necessitats, perfils i localització. “Els xiquets i xiquetes no són sers al marge de les cèl·lules familiars”, va afirmar la regidora Castillo, “i per això actuar en positiu sobre el seu entorn, pobresa energètica, formació, emergències… és actuar en positiu sobre ells”.

La línia d’actuació del govern local en l’àrea de la protecció i de la infancia, i la prevenció de la pobresa i l’exclusió dels xiquets i les xiquetes de la ciutat, passa per molts aspectes diferents que afecten diferents regidories, com ara vivenda, formació dels pares i mares, educació, millora de l’entorn dels barris, etc.

Així, entre els programes i projectes de cara al futur, destaquen l’adequació de dos centres de dia per a joves, la millora del programa d’alimentació en els menjadors escolars o l’increment del servici d’ajudes familiars. De fet, les partides destinades a estes i altres actuacions s’han incrementat notablement en els pressupostos municipals d’enguany.

En paraules de Castillo, a la proposta de la regidoria de Benestar Social es recull “la importància de les accions encaminades a la protecció i superació de les situacions de pobresa i d’exclusió relatives a la infància”, per la qual cosa se subratlla que l’equip de govern “continuarà treballant” en la línia exposada des de la Delegació de Servicis Socials i “l’òptica de totes les delegacions del govern que estiguen afectades”.

Així mateix, esta regidoria es va comprometre “una vegada a l’any, i coincidint amb la primera convocatòria del Consell d’Acció Social”, a fer “un informe relatiu a la situació de la infància a la ciutat”. Finalment, la proposta de Castillo va estar aprovada amb el suport de l’equip de govern, mentre que el Grup Popular va votar en contra i Ciutadans es va abstenir.