La regidoria de Comerç premiarà, amb 3.000 euros, el treball del millor fotoperiodista de la Comunitat Valenciana amb seu a la ciutat. Este guardó, que preten premiar la tasca dels reporters gràfics que ens acosten les noticies a través de la imatge, s’entregarà el 6 de maig, durant la clausura del PhotOn Festival, certamen internacional de fotoperiodisme i fotografia documental que es celebra a València con caràcter anual i amb l’objectiu “d’apropar este gènere periodístic a la societat i d’atorgar-li el protagonisme que mereix com a eina de comunicació indispensable per al canvi social”.

Carlos Galiana, ha presentat hui este premi que patrocina l’Ajuntament amb la intenció “què es tracte d’un guardó que es perpetue en el tems”.  A la seua intervenció, el regidor ha explicat la motivació municipal de recompensar la tasca d’aquelles persones que, dia rere dia, estan darrere les càmeres desenvolupant un treball important per a la societat”.

Els professionals que opten a este premi podran presentar, a partir de l’1 de març i a través de www.photonfestival.com, des de 25 fins a 60 imatges, publicades o inèdites, relacionades amb temes que sí que hajan sigut noticia als mitjans, per a justificar el seu treball durant l’any 2016. El jurat, compost per el fotoperiodista Carles Francesc, la periodista Rosa Solbes, i la filòsofa Maite Larrauri, premiarà el punt de vista, la tècnica i, sobretot, la capacitat per a transmetre els esdeveniments dels que s’han fet reso els mitjans durant el període de temps esmentat.