“Hui és un gran dia per a València”, va assenyalar l’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, en la inauguració de de la 35 edició de CEVISAMA, un dels principals certàmens internacionals que al llarg de l’any acull el recinte de Fira València i on les 511 empreses expositores participants espanyoles i les 210 restants provenents de 38 països ocuparan els 110.000 metres quadrats dels 8 pavellons que s’espera que visiten 78.000 expositors professionals.

“CEVISAMA és un certamen amb un paper fonamental per a reforçar el tercer sector exportador d’esta Comunitat, d’una indústria que ha tingut un creixement exemplar, que ha sabut conjugar la recerca, el disseny i la capacitat d’obrir mercats”, va manifestar l’alcalde en concloure l’acte inaugural.

En la seua intervenció, l’alcalde de València va definir la innovació, la creativitat, l’obertura al món sense complexes, el treball estable i de qualitat o la protecció del medi ambient com “les senyes d’identitat dels valencians i les valencianes i per les quals se’ns ha de conèixer a la resta d’Espanya i del món”.

Respecte al creixement de CEVISAMA en l’actual edició, que conclourà el pròxim dia 24, Joan Ribó es va expressar “amb dades objectives que ho demostren, com el de l’augment en un 18% de la superfície d’exposició i també el del nombre d’assistents” i va definir com “una gran notícia que Fira València siga un gran aparador d’esta indústria del nostre país”.

L’alcalde, que va estar acompanyat per la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, es va referir a la coincidència d’esta 35 edició amb l’any en el qual la Institució Firal Valenciana, el patronat de la qual presidix Joan Ribó, complix un segle al servici dels sectors productius valencians i que l’alcalde va considerar com “el millor aparador dels productes que produïm a la nostra Comunitat”.

Ribó va defensar la correcta gestió actual “front a models del passat” i va afegir que en estos moments “pensem en clau de present i futur. Estem pensant i dissenyant un futur i –amb dades objectives– estem tenint un bon resultat perquè hi ha un creixement objectiu de Fira València que indica un creixement de tota l’economia valenciana”.

Respecte al treball conjunt entre l’Ajuntament de València, la Generalitat Valenciana i Fira València, Ribó va animar a “aconseguir objectius més ambiciosos, sempre des de la màxima transparència, el bon govern i la seguretat jurídica. Vos imagineu el que suposaria que este recinte s’omplira com hui moltes més setmanes durant tot l’any? Sens dubte eixa és la nostra meta”.