Després de presidir la reunió del Comité Assessor del Port de València,  Joan Ribó ha anunciat  l’acord aconseguit per a la creació del Parc de la Desembocadura del Túria, amb una extensió aproximada de 86.000 metres quadrats i que comportarà l’enderrocament de l’actual mur al voltant de l’antiga fàbrica Moyresa i Benimar, i també la creació d’una àrea esportiva dotacional i d’espai lliure de 88.000 metres quadrats, unida al Parc Sud de Natzaret. Igualment es desplaçarà 105 metres lineals l’actual rotonda de Natzaret dins d’un nou vial d’accés al Port que inclourà un corredor verd ciclista i per als vianants, dins del Pla Especial de Natzaret redactat per l’Autoritat Portuària de València.

“Hem arribat a una proposta d’acord que anem a portar d’una banda al Consell d’Administració del Port i per una altra a la Comissió d’Urbanisme i, posteriorment, al Ple de l’Ajuntament, sobre tota la zona de Natzaret. És un acord mitjançant el qual s’alliberen aproximadament 86.000 metres quadrats, una zona més gran que Vivers, per a jardí, a més d’altres 88.000 metres quadrats per a ús esportiu. Amb açò, Natzaret i tot València podran gaudir d’una zona semblant al Parc de Capçalera, que serà el Parc de Desembocadura”, ha afirmat Joan Ribó en referir-se a esta part de l’acord aconseguit, i que suposa una solució formal i funcional per al tram final del Jardí del Túria.

Ribó ha comentat que el resultat “és fruit d’un treball al que hem dedicat 13 o 14 mesos de debat i que s’ha conclòs amb un èxit pel qual vull manifestar la profunda satisfacció per part de l’Ajuntament. Per este acord compensem a la gent de Natzaret i fem un pas definitiu per a tancar el parc del riu, que és el gran parc de la ciutat, i que tindrà un final molt digne”.

L’acord comporta igualment l’emplaçament d’un àrea esportiva i d’espai lliure amb una extensió aproximada de 88.000 metres quadrats qualificada com a Espai Lliure d’Ús Esportiu, que conformarà una frontera verda entre l’activitat portuària i el barri.

Ribó ha dit que “este 7 de febrer és un dia molt important per a València”, i referint-se a la repercussió que tindran estes infraestructures, ha destacat que acords com els aconseguits “són avanços que consoliden una estructura de ciutat, li aporten un pulmó molt important en esta zona i contribueixen decisivament a la dignificació del front litoral de València, juntament amb les actuacions en el Cabanyal-Canyamelar i la Marina”.