Joan Ribó, amb el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, i altres membres de l’equip de govern, ha visitat el monestir de Sant Vicent de la Roqueta, “les obres del qual estan acabades al 90%”, segons ha destacat Ribó. “Estem molt contents perquè en estos moments l’obra de consolidació està feta i a partir d’ara Sant Vicent de la Roqueta és el que ha de ser dins del patrimoni de la ciutat”.

Respecte a l’ús públic que es donarà a este edifici, Ribó ha explicat que “és prematur definir-lo”. “Farem una anàlisi de les seues possibilitats i ho estudiarem conjuntament, i treballarem perquè tinga un ús per a tota la ciutadania, amb el màxim consens possible amb totes les institucions”, ha assenyalat l’alcalde, qui preveu per a l’edifici “un ús cultural que puga ser aprofitat en benefici de tota la ciutadania”.

Com es va informar en la pàgina web de l’Ajuntament el passat dia 2, s’han organitzat dos jornades de portes obertes els dies 18 i 25 de febrer en les quals els valencians tindran l’oportunitat de veure per dins l’edifici. Les places, que havien de reservar-se prèviament, s’han cobert en pocs dies, i això demostra l’interés que han suscitat entre la ciutadania. Les obres van començar el 25 de gener de 2016, tenen un termini d’execució de 14 mesos i un pressupost de 2.339.635 euros.