El temporal de pluja intensa i vent que des d’ahir descàrrega sobre la ciutat de València ha deixat, fins al moment, nombrosos desperfectes en les platges urbanes. Des de l’equip de govern local s’ha tornat a denunciar la “deixadesa” de l’executiu central, que no ha pres cap mesura des dels processos pluvials que ja van tindre perniciosos efectes fa a penes un mes.

Les torres de salvament de les platges de la ciutat han quedat abatudes per les ones, inclús algunes d’estes encara estan dins de l’aigua en estos moments. Hi ha també nombrosos cartells en el sòl per l’efecte del vent, i el passeig Marítim de la ciutat està intransitable en bona part del seu recorregut, tant per l’acumulació d’aigua com d’arena.

Així ho ha explicat este matí la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, la qual s’ha referit també a la situació en les platges del sud: en la platja de la Garrofera, en el passeig de la zona de la urbanització la Casbah s’ha obert un nou clot, que està ple d’aigua. Les ones, de vora tres metres, continuen colpejant el mur, i les dunes que havien sigut regenerades davant del Sidi Saler s’han destruït. L’escaló format prop del mar és de vora un metre d’altura.

“Particularment en esta zona és alarmant comprovar la deixadesa de funcions del Govern central”, han denunciat tant de Pilar Soriano com el regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo. “Fa un mes que vam exigirque assumira la seua responsabilitat i que prenguera les mesures d’urgència necessàries per a evitar qualsevol risc per als veïns i veïnes que viuen prop del mar”. “Però lamentablement –han continuat– un mes i un temporal després, el Govern del PP no ha fet res en esta zona”.