Després de la presentació de les activitats en la Marina, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha assistit, juntament amb l’alcalde de Sevilla, Juan Espadas, a la firma d’un conveni de promoció turística entre les dos ciutats, que han firmat la Regidora de Turisme de València, Sandra Gómez, i el regidor responsable de la mateixa àrea a Sevilla, Antonio Muñoz.

L’acord se subscriu entre la Fundació Turisme València i el Consorci de Turisme de Sevilla, i establix les línies generals per al desenvolupament d’accions que contribuïsquen a optimitzar la posició de la marca i la imatge de les destinacions creuades. Durant l’acte de signatura, Ribó ha destacat que “en turisme, com en tots els temes, la col·laboració és molt més rendible que anar a la competició pura i dura, com per desgràcia s’ha fet en moltes polítiques amb anterioritat. Col·laborar és la millor manera d’aconseguir uns meravellosos rendiments”

Tal com s’assenyala en el text del conveni, ambdós parts tenen com a objectiu mutu “generar sinergies que multipliquen els resultats de l’esforç promocional de les seues institucions”, així com aprofitar els transports que connecten les dos ciutats: aeris per mitjà dels vols de Ryanair i Vueling i ferroviaris a través de l’AVE.

L’objectiu del conveni és també potenciar l’increment de nous turistes entre València i Sevilla per a benefici d’ambdós ciutats. Tant la Fundació Turisme València com el Consorci Turisme Sevilla podran comptar amb la col·laboració d’altres organismes o institucions nacionals o estrangeres la cooperació tècnica  o econòmica dels quals siga d’interés per als objectius d’ambdós. La vigència del conveni és d’un any, prorrogable per un any més a voluntat d’ambdós parts.