Un projecte d’innovació que desenvolupa la Universitat Politècnica de València per a introduir nous materials, més sostenibles, als monuments fallers i, al mateix temps solucionar el problema mediambiental que suposa la crema de la palla de l’arròs ha rebut el suport de l’alcalde Joan Ribó qui, en reunir-se amb els investigadors, hui s’ha compromés a buscar recursos perquè estos puguen continuar amb el seu treball.

Joan Ribó ha visitat la Facultat de Belles Arts, a la Universitat de València, acompanyat del regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i del regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, per conéixer de primera mà l’esmentat projecte que pretén introduir les noves tecnologies en l’elaboració de les falles.

 “Nosaltres estem treballant també per a garantir la salut laboral dels artistes fallers, perquè la combustió de les falles siga més neta, i per solucionar problemes de contaminació mediambiental, i el projecte de la Universitat Politècnica és molt interessant”, ha manifestat Joan Ribó, qui esta mateixa setmana també es reunirà amb el director del CSIC a València, per tractar d’assumptes similars.

Pere Fuset, que ha agraït la implicació dels investigadors de la Universitat Politècnica, ha assegurat els avanços d’este projecte, l’evolució del qual ha seguit “amb interès”. Pel que respecta a la seua aplicació, ha anunciat que en la pròxima falla municipal es podrà trobar, si dóna temps, alguna peça feta amb els nous materials que investiguen a la Politècnica.

“El meu desig és que el projecte siga un èxit i que en un futur, no molt llunyà, la Falla de la plaça de l’Ajuntament siga un exemple d’avantguarda també en els materials, que no supose un risc per a la salut dels artistes fallers i permeten una combustió més neta i espectacular, i que la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat siga un estímul per als investigadors”, ha conclòs.