La comissió municipal d’investigació sobre el cas conegut com “Operació Taula” es reunirà, el pròxim 31 de gener, per a acordar propostes  que milloren el funcionament dels Grups Polítics de l’Ajuntament. A més, en esta trobada, que es celebrarà a porta tancada, s’establiran mètodes per a controlar les contractacions públiques i els procediments administratius, i es conclourà la investigació oberta per a depurar les responsabilitats polítiques pel presumpte cas de blanqueig de capitals que segons el sumari del “cas Taula” va tindre lloc al Grup Municipal Popular.

Així ho ha anunciat el regidor i president d’esta Comissió, Carlos Galiana, al final de la reunió que s’ha celebrat hui, “un encontre on  ha quedat clar que tots els grups polítics arribarem a un acord per a revisar els mecanismes de control i supervisió de les adjudicacions i contractes, amb propostes perquè els suposats fets no es tornen a produir”.

Carlos Galiana, que ha recordat que l’objectiu d’esta Comissió “era determinar les possibles responsabilitats polítiques derivades dels fets de caràcter il·lícit que hagen pogut cometre en el Consistori membres del Grup Popular Municipal que estan sent investigats en els tribunals”, ha afegit que a l’hora de concloure sobre les compareixences demanades “no serà possible el consens, ja que no hi ha hagut voluntat i moltes de les persones citades no han volgut comparèixer”.

 Per la seua banda, i respecte de les propostes d’estudiar els expedients de contractació dels contractes que apareixen mencionats en el Cas Taula, que ja han arribat a l’Ajuntament sobre La Rambleta, el regidor Carlos Galiana ha manifestat “que la presumpta corrupció no es pot trobar en eixos papers que son documents administratius”.

“En realitat, la presumpta corrupció es dona abans i en el procés de concessió, amb favors dels que no queda constància per escrit amb la signatura, tal i com sospitem alguns grups municipals”, ha afirmat Galiana.