L’Ajuntament de València rebaixarà els tipus de gravamen de l’Impost de Béns Immobles (IBI) per tal que cap contribuent patisca l’increment en el valor cadastral que ha dictaminat el govern central per a les propietats immobiliàries de València, tal com s’ha publicat este dissabte passat en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Segons esta publicació el valor cadastral dels immobles (que correspon a la suma del valor del sòl i de la construcció) a la ciutat de València augmenta un 4 per cent. Si bé, per a compensar esta pujada de la base de l’impost municipal, el Consistori modificarà la l’ordenança fiscal reguladora de l’IBI.

 Així ho ha anunciat Joan Ribó en donar a conèixer la proposta de canvi per a la normativa tributària que s’aprovarà en el pròxim Ple Municipal. En paraules de Ribó “volem que els veïns i veïnes de València no hagen de pagar més per les seues taxes municipals, i per això anem a compensar la pujada del govern central”. Segons la moció que es presentarà a la pròxima Junta de Govern Local, “l’Ajuntament adequarà el gravamen perquè la quota íntegra de l’impost que abona el contribuent es mantinga i la despesa per a la ciutadania siga la mateixa” l’any 2017 respecte a enguany.

Concretament, els tipus de gravamen que s’aplica a la base liquidable dels immobles de natura urbana baixa d’un 0,806% al  0,775 %, i d’un 1,10% al 1,058 % en els casos de construccions que no tenen ús residencial. A més, per a estos últims immobles, que no tenen ús residencial i tenen un alt valor cadastral, l’Ajuntament ha augmentat el sostre per a aplicar un tipus de gravamen diferenciat. D’esta manera, ningú es vorà afectat per la pujada del valor cadastral.

L’alcalde ha recordat que amb estes mesures “el govern de la Nau compensarà l’increment dut a terme pel govern central”. Ribó ha recordat que esta modificació que ara fa el govern de l’Estat s’hauria d’haver anunciat amb anterioritat, tot i que “Rajoy s’ha estat escudant els últims mesos en la seua situació d’interinatge per a no assumir les seues responsabilitats”.