Joan Ribó, ha rebut este matí el cap del Consolat de Romania a Castelló, Dragos Tigau, amb qui ha tractat sobre les distintes estratègies dirigides a impulsar i millorar la integració social, laboral i cultural de la població romanesa a la ciutat.

L’entrevista amb el cònsol de Romania ha coincidit amb la celebració, hui, del Dia Nacional de Romania, per la qual cosa l’alcalde ha felicitat “tots els romanesos que viuen a València, a la nostra comunitat i a Espanya, i tots en general”.

Ribó ha subratllat la necessitat de “plantejar vincles de col·laboració amb les autoritats romaneses, que se centren en tres àmbits bàsics: educació, ocupació i habitatge”. En el primer cas, el primer edil ha exposat la voluntat de l’equip de govern d’“avançar i col·laborar en l’escolarització de tots els xiquets i xiquetes que viuen en la nostra ciutat, en este cas, específicament, els d’origen romanés”. “Es tracta d’una tasca molt important que”, ha afegit l’alcalde, “ja estem duent a terme en barris com el Cabanyal i Orriols”.

D’altra banda, Ribó ha subratllat la necessitat d’establir mecanismes “per a fer aflorar tot el procés de recollida de trastos, reciclatge i reutilització”, una labor que ocupa part de la població romanesa. “Hem de donar a tot això un contingut de cooperació”, ha explicat l’alcalde, “i potenciar mecanismes de foment de l’ocupació des de l’Ajuntament”.

Finalment, Ribó s’ha referit també i, en este cas, més directament centrat en el barri del Cabanyal, als casos d’ocupació d’habitatges per persones que cal inserir en el procés d’accés a la vivenda a través dels servicis socials.

Durant la trobada, el cònsol ha proposat a l’alcalde que es puguen impulsar, en els col·legis on hi ha xiquetes i xiquets romanesos escolaritzats, que es facilite una hora d’activitats extraescolars per al coneixement de la seua llengua pròpia. Ribó ha mostrat la disponibilitat de l’Ajuntament d’impulsar esta iniciativa “al més prompte possible”.