Compromís va realitzar el passat 25 de novembre una concentració amb motiu del Dia Internacional contra les Violències Masclistes. En l’acte, que va estar organitzat per Dones amb Compromís i Joves amb Compromís – Ciutat de València i va tindre lloc en la porta de la Seu Nacional de la coalició, es va fer un minut de silenci per les 8 dones assassinades a causa de les violències masclistes i es va llegir un manifest denunciant qualsevol tipus de violència cap a les dones.

Els encarregats de llegir l’escrit, elaborat per Dones amb Compromís, van ser Isa Lozano, regidora d’Igualtat, Polítiques Inclusives i Inserció Sociolaboral a l’Ajuntament de València, José de Lamo, director general de l’Agencia Valenciana d’Igualtat en la Diversitat, i Anna Perpinyà, assessora en la conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

“Ens concentrem per tal d’expressar el nostre compromís més absolut en la lluita contra la violència masclista” ha assegurat Isa Lozano, qui ha afirmat que “només es pot combatre les violències masclistes des d’un treball d’Igualtat”. La regidora de l’Ajuntament de València també ha assenyalat que “és fonamental que tota la societat estiga implicara en aquesta lluita”, i ha reivindicat la importància dels homes en aquesta tasca. “És necessari fer una crida als homes perquè no siguen còmplices d’eixe masclisme i perquè treballen en la recerca de noves formes de relacions més igualitàries i més lliures amb les dones”, ha assegurat Lozano.

Per la seua part, José de Lamo ha afirmat que commemorar el 25N “és molt important per a conscienciar a la societat de l’existència d’una violència estructural que existeix cap a les dones i que en molts casos arriba fins i tot a l’assassinat”, i ha explicat que “som totes i tots, homes i dones, els que hem de combatre aquesta situació i caminar cap a una societat en què les relacions igualitàries i la igualtat entre homes i dones siga una realitat”.

Per la seua part, Anna Perpinyà ha assegurat que “és necessari visibilitzar que a les dones ens assassina el patriarcat” i que, per eixe motiu, “cal eixir al carrer perquè la gent que no pensa en aquestes coses s’adone del fet que les dones que moren assassinades a mans del seus homes o exparelles no és una qüestió particular, sinó que es tracta d’una cosa que ens afecta a tots”. “Des que som xiquetes i xiquets ens eduquen en la desigualtat, i per això fem aquestes manifestacions: per a despertar consciencies i per a avergonyir als agressors”, ha afirmat Perpinyà.