L’Ajuntament de València abordarà les obres necessàries per a millorar la seguretat interior i exterior de la barraca de Vicentet i Rafaelet, una construcció al camí de l’Assagador del Morro, al barri de Malilla, que data del 1800 aproximadament.

La barraca és de titularitat municipal des que la varen cedir els dos germans propietaris per a la construcció del Bulevard Sud. A canvi, el consistori havia de fer-se càrrec de la conservació. “L’estat d’abandonament de la barraca de Vicentet i Rafaelet, denunciat en moltes ocasions pel veïnat de la zona, mostra ben a les clares el nul manteniment que s’hi ha fet per l’anterior equip de govern del Partit Popular. El Govern de la Nau, però, està compromés amb la preservació del patrimoni de la ciutat, que inclou elements històrics com esta edificació a Malilla, i per això intervindrem per consolidar-la i garantir-ne la seguretat tan dins com fora”, ha explicat Sergi Campillo.

Les obres inclouen una primera neteja i retirada manual d’enderrocs, el desmuntatge d’elements inestables, el tancament de forats en la coberta, l’apuntalament, l’execució de llindes i l’obertura de buits de ventilació per a protegir millor l’edifici i paralitzar-ne el deteriorament. L’estructura de la coberta es muntarà en fusta.

Les obres s’executaran durant dos mesos aproximadament i es calcula que la vida útil de la inversió s’aproximarà als 20 anys. El pressupost final d’execució arriba als 33.815,07 euros.