Joan Ribó, convida la ciutadania a prendre consciència de les dificultats per què passen les persones que han d’afrontar problemes de salut mental. L’Ajuntament s’ha sumat a esta presa de consciència amb una pancarta amb el lema “Salut mental digna”.

L’alcalde ha assenyalat que “des de l’Ajuntament ens hem volgut sumar a la presa de consciència a què ens convida la Plataforma per la Defensa dels Serveis Públics de Salut Mental, perquè les institucions han d’estar sempre al costat de qui més ens necessita. Totes les persones han de poder exercir els seus drets de ciutadania, però més encara aquelles a qui hem d’acompanyar especialment en el camí cap a una salut mental plena”.

L’Ajuntament ha penjat una pancarta amb el lema “Salut mental digna”, de color verd, de dotze metres i teixida a mà, confeccionada per la Plataforma per la Defensa dels Serveis Públics de Salut Mental.

“Si la diversitat sensorial i la diversitat funcional mereixen la nostra màxima atenció, les persones que patixen qualsevol tipus de trastorn mental han d’estar igualment en el centre de les polítiques públiques. Perquè tot i que puguen alçar la veu, és difícil que les seues reivindicacions arriben a la ciutadania amb les mateixes garanties com ho farien altres”, ha afegit Ribó.

Per la seua banda, Consol Castillo, ha destacat que “volem conscienciar la ciutadania en la defensa del dret de totes les persones a estar incloses en la societat, així com el de ser ateses com qualsevol ciutadà. Amb accions de visibilització com les del balcó de l’Ajuntament busquem fer una crida a l’empatia i a posar-se en el lloc de l’altre, que servix per a conscienciar-nos sobre la realitat d’estes persones. En definitiva, des de la Regidoria de Benestar Social volem trencar barreres i evitar l’estigma i el rebuig”.