S’ha obert per al seu ús la nova zona de socialització de gossos del barri de Vara de Quart, al districte de Patraix, entre el carrer de Torrent i l’avinguda de les Tres Creus. La superfície arriba als 667 metres quadrats i té dos accessos, un d’ells adaptat per a l’accés de vehicles per a l’esporga dels arbres.

El nou espai compta amb una font per a beure, sis bancs i dos papereres amb dispensador de bosses. El pressupost, de 40.641,71 euros, ha permés també per instal·lar en esta àrea una xarxa de rec per aspersió per dispersar deposicions i evitar mala olor. A més, es desinfectarà periòdicament i es desodoritzarà tot el recinte.

Este espai, que no disposa d’un horari d’obertura ni tancament, s’ha d’utilitzar amb respecte per les normes lògiques de convivència, com ara evitar la generació de molèsties al veïnat pròxim en hores de descans. A més, cal seguir les indicacions que hi ha exposades als cartells al costat dels accessos a esta zona d’esplai.

“Amb estes zones estem satisfent una necessitat social en donar servici a moltíssimes persones que fins ara no sabien on portar els seus gossos tranquil·lament i al temps no generar cap molèstia o inconvenients a unes altres persones. Estes zones d’esplai per a gossos redunden en una convivència millor i en un benestar major tant per als gossos com per a les persones que els cuiden”, ha destacat Pilar Soriano.

Hui dijous hi ha previst que entre en funcionament una nova zona de socialització per a gossos al districte de Campanar, amb més de 800 metres quadrats al carrer de l’Alqueria de Ricós del barri de  Sant Pau. Esta intervenció ha tingut un pressupost de 54.587,52 euros.

D’una altra banda, al llarg d’esta setmana també hi ha previst que s’estrene la nova zona de socialització de gossos al parc de la Rambleta, al districte de Jesús, amb vora un miler de metres quadrats de superfície i un pressupost de 48.204,55 euros.