L’Ajuntament de València ha sigut guardonat en la I Edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat a la Comunitat Valenciana que ha reconegut la labor de consistoris, institucions, empreses i mitjans de comunicació en la promoció de la mobilitat sostenible en la ciutat.

La recuperació de l’entorn per als vianants i la supressió del “trànsit oportunista” en entorns històrics com la zona de la Llotja, el Mercat Central i les Torres de Serrans, han sigut premiats per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana, a causa del benefici mediambiental i l’impacte social que han suposat per a la ciutat de València.

A aquesta primera edició dels premis de la Setmana Europea de la Mobilitat s’han presentat una mica més de mig centenar d’accions en favor de la mobilitat sostenible. Per a Giuseppe Grezzi, el guardó obtingut suposa “un indicador que anem pel bon camí, ja que avancem cap a una ciutat més amable i segura, complint el que tots els partits aprovem per unanimitat en el ple, la reducció de les emissions de CO2 en la ciutat”

Segons mostren diversos estudis, la meitat de les emissions de CO2 es produeixen en els desplaçaments urbans. Els estudis també mostren que el principal emissor és el cotxe, per tant, com subratlla Grezzi, “és urgent adoptar mesures per a reduir l’ús de l’automòbil en les ciutats i transvasar viatgers a altres maneres de transport menys problemàtics i contaminants, com és el cas del transport públic i els desplaçaments no motoritzats, és a dir, caminar o pedalear”.