Joan Ribó, s’ha reunit hui a l’Ajuntament amb la diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, per a abordar la unificació de l’estratègia turística conjunta iniciada després del protocol subscrit entre les entitats de promoció turística de cada administració, Turisme València i València Turisme, el passat mes de juliol. Ribó ha assenyalat que l’estratègia per a la ciutat passa per aconseguir un turisme de qualitat “diversificant la nostra oferta cultural, de congressos, mediambiental i de compres en el mercat tradicional”.

 L’alcalde  ha expressat la seua “satisfacció” per comptar amb la Diputació per a promocionar “una indústria de primer orde per a València, com és el turisme”. Tal com ha afegit, “la nostra estratègia passa per una diversificació del turisme, per tal que els nostres visitants troben València atractiva des d’un punt de vista mediambiental, cultural, per a la celebració de congressos o per a fer compres en els nostres comerços tradicionals”.

Els avantatges ja han pogut mesurar-se en les fires a les quals València Turisme i Turisme València ja han acudit amb presència conjunta, com és el cas de la MITT Moscou, i en tallers professionals o workshops com els celebrats a Rímini (Itàlia) i Tel Aviv.

El treball conjunt s’estén també a accions conjuntes de màrqueting turístic per a posicionar de manera complementària la destinació turística València i també les comarques valencianes, així com el llançament conjunt de productes turístics que puguen ser consumits pels visitants de manera immediata. Un exemple n’és la campanya Valencia Summer Day, que connecta el cap i casal amb huit destinacions comarcals fins al 30 de setembre i que tindrà continuïtat a la tardor amb el Valencia Winter Day.

Altres productes turístics que es comercialitzaran a partir d’octubre són els BikeTours, l’Orxata Experience, l’Albufera Experience o Terres de València.