Joan Ribó, ha reiterat hui el compromís municipal d’ajudar al xicotet comerç i ha aclarit que la immensa majoria dels locals de la ciutat (96%), han mantingut la contribució de l’IBI en el 0,8%, mentre que l’aplicació del 1’1% de l’IBI es restringeix, principalment, als negocis amb una facturació superior al milió d’euros.

Segons ha explicat Joan Ribó, “nosaltres hem fet un estudi, que reflecteix que són 1409 els comerços als quals aplica l’IBI del 1’1%”, d’un total de més de 32.000 existents en la ciutat de València. “La gran majoria d’eixos 1409 comerços facturen més d’1 milió d’euros anuals; tenen, per tant, un volum de negoci considerable i conseqüentment han de pagar els impostos corresponents”. Així s’ha fet, ha explicat l’alcalde, en totes les ciutats grans i mitjanes d’Espanya, com Madrid, Barcelona, Sevilla, Màlaga o Bilbao.

Esta modificació, que va mantenir congelat l’IBI a les famílies i al xicotet comerç, va actualitzar els pagaments de l’Impost de Béns Immobles als grans negocis. D’esta manera, els negocis amb immobles d’un valor cadastral superior als 250.000 euros han vist augmentar el seu IBI d’un 0’8% a un 1’1%, mentre que en la resta de negocis (la gran majoria en la ciutat) s’ha mantingut congelat.

“Nosaltres pensem que s’ha d’ajudar al comerç de proximitat amb polítiques específiques però no volem que València siga un paradís fiscal per a ningú”, ha continuat Ribó, qui ha aclarit que totes les persones i empreses ha de pagar els seus impostos amb la finalitat de redistribuir els recursos per a suplir manques socials”.