Una vegada alçat el secret de sumari de la peça separada del cas Taula que investiga algunes de les contractacions de l’Ajuntament durant el govern de Rita Barberá, el jutjat d’instrucció número 18 de València ha resolt favorablement sobre la personació en el cas de l’Ajuntament de València com a perjudicat directe d’aquelles actuacions. Ara fa un any, tan prompte com es van conéixer les investigacions, la personació va ser sol·licitada arran d’una moció subscrita per l’alcalde, Joan Ribó.

 Segons ha explicat  Joan Ribó, “l’Ajuntament de València defensarà en tot moment els interessos de la ciutadania i de l’administració. Per això des del primer moment vàrem demanar la personació en este cas per exercir l’acusació particular i poder defensar de forma directa la recuperació de tots els diners que qualsevol acció irregular dels governs municipals anteriors haja pogut furtar a la gestió òptima d’esta ciutat”.

Amb la personació al cas l’Ajuntament de València tindrà accés a totes les novetats que deparen les investigacions judicials sobre tot un seguit de possibles delictes, com ara prevaricació administrativa, malversació de cabdals públics, tràfic d’influències i suborn en relació amb expedients de contractació d’obres, realitzats per l’equip de govern del PP de Rita Barberá, per netejar i mantenir les façanes de la Llotja, la consolidació de les Torres de la Porta de Quart, la construcció i explotació del centre cultural La Rambleta, la restauració dels ponts de Serrans i de la Trinitat i contractes de servicis relacionats amb la Mostra de Cinema.

La personació del consistori es va sol·licitar el 30 de setembre passat, després que la Junta de Govern Local ho acordara a petició de l’alcalde uns dies abans, tan prompte com es van conéixer les investigacions en presentar-se la Guàrdia Civil a l’Ajuntament per recopilar informació sobre els contractes esmentats.