Compromís per València exigeix a Mariano Rajoy que aparte del càrrec de senadora a la seua companya de files del PP, Rita Barberà, després que la Fiscalia del Tribunal Suprem s’haja manifestat favorable a investigar l’exalcaldessa per un suposat delicte de blanqueig de diners mentre era alcaldessa de l’Ajuntament de València.

Així s’ha indicat  des del Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament de València, que s’ha mostrat “indignat” pel blindatge jurídic de què gaudeix l’actual senadora pel càrrec que ostenta. El portaveu del Grup Municipal Compromís, Pere Fuset, ha subratllat que “València no pot suportar ni un minut més la taca de la corrupció del Partit Popular, que s’estén fins al Senat amb l’exalcaldessa Barberá”. Fuset ha explicat que “estem davant d’un delicte molt greu, el presumpte blanqueig de capitals, que duu implícit un altre delicte: d’on provenien eixos diners? La senyora Barberá i els regidors del PP exigien comissions a les empreses amb què contractaven des de l’administració municipal?” s’ha preguntat el portaveu de Compromís.

Fuset ha exigit a Mariano Rajoy que no blinde a Rita Barberá des del Senat, perquè això suposa fer un ús indegut de les institucions, “que estan per a representar a la ciutadania, no per a amagar de la justícia als presumptes corruptes”. Per això reclama a Rajoy que aparte a Barberá del Senat, “perquè puga defensar-se com ho faria qualsevol ciutadà, sense els privilegis als que ens tenen acostumats els representants del PP”. Acte seguit, ha dit el portaveu del Grup Municipal Compromís, “Barberá hauria d’eixir a donar la cara i donar explicacions d’un presumpte delicte tan greu com és el blanqueig de diners, i del suposat ús de l’Ajuntament per a dur a terme estes pràctiques”. Alhora, ha insistit, “a la secretària general del PP, Isabel Bonig, li està faltant el temps per a eixir públicament a expulsar del seu partit els regidors imputats de l’Ajuntament de València i exigir-los l’acta”.

“El trio Barberá-Rajoy-Bonig té al seu damunt una taca de presumpta corrupció i del seu consentiment que difícilment es podran llevar de damunt si el Partit Popular no fa una neteja a fons dels seus càrrecs públics implicats en casos gravíssims”, ha finalitzat el portaveu del Grup Municipal Compromís, qui ha afegit: “València és una ciutat de gent honrada, i anem a fer els impossibles perquè tota esta gent no embrute el nom de la nostra ciutat, i perquè tornen fins a l’últim cèntim de tot allò que possiblement hagen furtat o malbaratat”.