Glòria Tello ha presentat la campanya de conscienciació contra l’abandonament d’animals de companyia dirigida a sensibilitzar la població contra esta pràctica, que es traduïx en molts casos en la mort de les mascotes abandonades o la seua supervivència en condicions molt precàries.

Amb el lema “No l’abandones”, la campanya incidix en la situació de desemparament que patixen els animals abandonats pels seus propietaris i propietàries, i en la irresponsabilitat que suposa per part desl qui deixen les seues mascotes sense protecció.

Glòria Tello ha assenyalat com a causes més habituals dels abandonaments les raons de caràcter econòmic, el final de diverses temporades de caça, la pèrdua d’interés per l’animal per part dels seus propietaris  i propietàries, o els comportaments determinats de els mascotes.

Per això, des de l’Ajuntament es pretén “cridar l’atenció de la ciutadania sobre un problema que ens situa a la cua d’Europa, una cosa de la qual no podem estar orgullosos, i que ha de portar a la reflexió i a la consciència dels valencians i les valencianes”, ha assenyalat Tello.