L’Ajuntament de València ha encetat els tràmits per a retirar els honors i distincions de la ciutat atorgats en exaltació de la revolta militar que va originar la Guerra Civil, el conflicte bèl·lic  mateix i la posterior dictadura. La proposta d’acord contempla la retirada de 25 honors i distincions a València per a complir la legislació vigent en allò referent a la memòria històrica.

“El Govern de la Nau continua prenent les mesures necessàries per a acabar amb l’època d’incompliment sistemàtic de la llei per part de l’anterior equip de govern del Partit Popular de tot allò relacionat amb la memòria històrica. Som un poble conscient del passat, que treballa en el present i que mira amb il·lusió el futur, i això és incompatible amb el manteniment d’honors i distincions a tot un seguit de personatges protagonistes de les dècades més negres del segle XX”, ha explicat la regidora de l’Àrea de Cultura, Glòria Tello.

“Una vegada més és este equip de govern qui dóna un pas avant per a resoldre anormalitats democràtiques durant les darreres dècades. València mereix que els seus honors i distincions siguen per a personalitats amb un prestigi, el reconeixement de les quals genere consensos en la nostra societat. I per descomptat, esta ciutat mereix un govern que complisca la llei. Així ho fem i així continuarem fent-ho”, ha afegit Tello.