L’Ajuntament de València ha instat a el ministeri de l’Interior  a tancar el centre d’internament d’estrangers de Sapadors.

Joan Ribó ha avançat que “redoblem a partir d’este mateix moment les peticions d’inspecció al CIE de Sapadors per part dels tècnics de l’Ajuntament”, així com totes les sol·licituds d’informació “que ja hem tramitat durant este temps”. “Més encara”, ha assegurat l’alcalde, “hem encarregat un estudi jurídic per tal d’assegurar-nos la plena legalitat quan sol·licitem inspeccions, informació i el propi tancament del CIE. Anem a defensar amb dents i ungles les nostres competències municipals”.

Ribó ha explicat que fa mesos el govern municipal ja va posar a treballar un equip de tècnics per tal de constatar la situació del centre i es van trobar amb la negativa del ministeri de l’Interior per a poder accedir-hi.

Joan Ribó ha expressat el seu “suport de manera explícita” a totes aquelles iniciatives institucionals encaminades a tancar els CIE repartits arreu de l’Estat. Tal i com ha expressat Ribó, “si els 20’8 milions d’euros anuals que li costen al govern central els CIE i les deportacions es destinaren a la lluita contra la pobresa, dins i fora del nostre país, “estaríem construint un món una mica millor”.