En compliment del Pacte de política alimentària signat a la fi de 2015 a Milà, l’Ajuntament de València ha iniciat un procés d’estudi, anàlisi i participació que culminarà a la fi d’any amb la creació del Consell Alimentari Municipal.

Durant la presentació del pla,  Joan Ribó ha dit que “està previst que signem un acord amb la FAO pròximament. Volem que València siga una ciutat pionera en estos temes. L’alimentació és una qüestió fonamental, i és tan important, que no podem deixar-la completament en mans dels mercats globals”.

Per la seua banda, Consol Castillo, ha afegit que  ” pensem que les polítiques agroalimentàries que es duguen a terme des de l’Ajuntament han de formar una trama coherent. Quan parlem de salvar l’horta, parlem de salvar també els agricultors i, per a açò, hem de garantir que el seu producte arribarà de forma immediata al consumidor, i quin millor consumidor que el ciutadà de València”.

Per a Consol Castillo, el futur Consell Alimentari Municipal ha de ser una ferramenta transversal i un espai de deliberació, no de presa de decisions.

Finalment,  Carlos Galiana, ha subratllat que el govern municipal de València “ha sigut el primer que ha desenvolupat accions encaminades a complir el pacte de política alimentària urbana de Milà, no solament pel que fa a la creació del Consell Alimentari, sinó pel que fa a oferir productes ecològics i de proximitat en els actes oficials. Hem de canviar de forma de pensar, ser conscients que invertir en els mercats municipals és invertir en l’horta, en la proximitat i en la producció sostenible”.