L’Ajuntament de València ha encarregat les obres de rehabilitació del refugi antiaeri que es va construir l’any 1938 i que hi ha al pati de l’edifici consistorial amb l’objectiu de recuperar els vestigis arqueològics i el seu aspecte original.

“Recuperar el nostre patrimoni i deixar palesa la importància de conéixer i fer visible la història de la nostra ciutat són dos objectius fonamentals en esta actuació. L’anterior equip de Govern donà l’esquena a una realitat que ara abordem de front”, ha explicat Glòria Tello.

Amb els treballs inicials s’han trobat les reixes que marquen els conductes de ventilació, les instal·lacions de les quals transcorren pel subsòl i ixen després a l’exterior. A més s’ha restaurat parets, el sostre i sòl.

“En acabar la intervenció volem executar un projecte museogràfic que permeta contextualitzar el Bé de Rellevància Local amb el marc històric en què va ser creat per a recuperar la memòria democràtica de la ciutat de València i de les accions programades pel 80é aniversari de la capitalitat de la República”, ha explicat Tello.