L’Ajuntament de València ha millorat l’accessibilitat als canals per a millorar l’anàlisi de les queixes i els suggeriments que la ciutadania fa arribar al consistori. Entre les novetats hi ha l’agrupació de les comunicacions per àrees temàtiques i la especificació dels barris des d’on s’envien. A més, el web s’ha reestructurat per fer més senzilla la presentació de queixes i suggerimetns, sol·licitar informació d’algun servici municipal o comunicar alguna incidència en la via pública.

“Fins ara la ciutadania que volia comunicar una queixa o un suggeriment es trobava a sovint amb el problema de no saber com fer-ho a través del web municipal, que és el canal pel qual entren el 86 per cent de les peticions del veïnat de la nostra ciutat. Ara disposen de quatre opcions ben diferenciades, bé per sol·licitar informació sobre algun servici municipal, bé per fer algun suggeriment o traslladar alguna queixa”, ha explicat Sergi Campillo.

A més, s’ha col·locat una opció per traslladar incidències en la via pública. “Evitem així que l’Oficina de Queixes i Suggeriments es bloque amb incidències que ha d’atendre directament el servici corresponent i optimitzem l’atenció de la resta de peticions i els temps de resposta a les persones remitents”, ha indicat Campillo.

Els nous canvis permeten una anàlisi més eficient dels problemes de la ciutadania i de la forma com els respon l’administració. “Amb estes modificacions no només volem simplificar i facilitar que les queixes i suggeriments dels veïns i veïnes de València apleguen al servici municipal responsable, sinó que a més aconseguim una informació més exhaustiva sober allò que importa al veïnat de la nostra ciutat, el que permetrà una resposta molt més acurada des d’este ajuntament”, ha explicat Sergi Campillo.